Smaczna fasola z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna fasola z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

300 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Boczek i szynkę pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż przez kilka minut.

Krok 2

Papryczki oczyść z nasion, potnij w dość dużą kostkę i dodaj do reszty składników razem z sosem pomidorowym. Duś do czasu, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z osączonymi z zalewy fasolkami i duś jeszcze przez kilka minut, tak aby fasola zmiękła, ale się nie rozgotowała. Dopraw do smaku. Podawaj z pieczywem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ratatouille z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej