Smaczna fasola z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna fasola z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

300 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Boczek i szynkę pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż przez kilka minut.

Krok 2

Papryczki oczyść z nasion, potnij w dość dużą kostkę i dodaj do reszty składników razem z sosem pomidorowym. Duś do czasu, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z osączonymi z zalewy fasolkami i duś jeszcze przez kilka minut, tak aby fasola zmiękła, ale się nie rozgotowała. Dopraw do smaku. Podawaj z pieczywem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej