Smaczna fasola z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

276

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

300 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Boczek i szynkę pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż przez kilka minut.

Krok 2

Papryczki oczyść z nasion, potnij w dość dużą kostkę i dodaj do reszty składników razem z sosem pomidorowym. Duś do czasu, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z osączonymi z zalewy fasolkami i duś jeszcze przez kilka minut, tak aby fasola zmiękła, ale się nie rozgotowała. Dopraw do smaku. Podawaj z pieczywem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna fasola z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej