
Składniki
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
300 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Boczek i szynkę pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż przez kilka minut.
Krok 2
Papryczki oczyść z nasion, potnij w dość dużą kostkę i dodaj do reszty składników razem z sosem pomidorowym. Duś do czasu, aż warzywa zmiękną.
Krok 3
Wymieszaj z osączonymi z zalewy fasolkami i duś jeszcze przez kilka minut, tak aby fasola zmiękła, ale się nie rozgotowała. Dopraw do smaku. Podawaj z pieczywem lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























