
Składniki
2 sztuki
null
0.5 szklanki
1 sztuka
null
1 łyżka
1 pęczek
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij i skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Cebulę posiekaj w drobną kostkę, wymieszaj z rozgniecionymi widelcem filetami, mąką , surowymi jajkami i posiekaną natką pietruszki.
Krok 3
Wyrób na jednolitą masę, w razie potrzeby podsyp mąką.
Krok 4
Formuj placuszki, obtaczaj w bułce tarce i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej