Żoliborskie fileciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żoliborskie fileciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

1 sztuka

null

1 łyżka

1 pęczek

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij i skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę posiekaj w drobną kostkę, wymieszaj z rozgniecionymi widelcem filetami, mąką , surowymi jajkami i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Wyrób na jednolitą masę, w razie potrzeby podsyp mąką.

Krok 4

Formuj placuszki, obtaczaj w bułce tarce i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej