Żoliborskie fileciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żoliborskie fileciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

1 sztuka

null

1 łyżka

1 pęczek

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij i skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę posiekaj w drobną kostkę, wymieszaj z rozgniecionymi widelcem filetami, mąką , surowymi jajkami i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Wyrób na jednolitą masę, w razie potrzeby podsyp mąką.

Krok 4

Formuj placuszki, obtaczaj w bułce tarce i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żoliborskie fileciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej