Duszona wołowina z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wołowina z pieczarkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

21

237 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

297 osób wydrukowało

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

0.7 litra

1 opakowanie

1 szklanka

20 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą, gulaszową kostkę i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie wyjmij je z garnka łyżką cedzakową.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na tej samej oliwie. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem.

Krok 3

W następnej kolejności do garnka wrzuć z powrotem mięso, tymianek i całość zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 45 minut do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Krok 4

Na rozgrzanej i delikatnie natłuszczonej patelni przesmaż oczyszczone pieczarki (w całości). Gdy nabiorą rumianego koloru, dodaj je do gulaszu.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w szklance zimnej wody, a następnie wlej do garnka z gulaszem na 10 minut przed końcem duszenia. Dokładnie wymieszaj. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną lub ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Artur Wolyniec

    Artur Wolyniec , 18.08.2019

    Jako fan dań z wołowiny oceniam na pycha +

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej