Duszona wołowina z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wołowina z pieczarkami

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

331 osób wydrukowało

Pobierz pdf

370 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

0.7 litra

1 opakowanie

1 szklanka

20 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą, gulaszową kostkę i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie wyjmij je z garnka łyżką cedzakową.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na tej samej oliwie. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem.

Krok 3

W następnej kolejności do garnka wrzuć z powrotem mięso, tymianek i całość zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 45 minut do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Krok 4

Na rozgrzanej i delikatnie natłuszczonej patelni przesmaż oczyszczone pieczarki (w całości). Gdy nabiorą rumianego koloru, dodaj je do gulaszu.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w szklance zimnej wody, a następnie wlej do garnka z gulaszem na 10 minut przed końcem duszenia. Dokładnie wymieszaj. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną lub ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Artur Wolyniec

    Artur Wolyniec , 18.08.2019

    Jako fan dań z wołowiny oceniam na pycha +

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wołowina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej