Krewetki z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

2 szklanki

3 łyżeczki

1 szklanka

2 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus ugotuj w lekko osolonej wodzie bez przykrycia przez 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodaj groszek.

Krok 2

Odsącz, wrzuć do miski, wymieszaj z dwiema łyżkami masła i dopraw.

Krok 3

Ugotowanym kuskusem oprósz krewetki i wrzuć na rozgrzane masło.

Krok 4

Smaż przewracając co chwilę przez 3 minuty.

Krok 5

Pomidory pokrój w kostkę i dodaj, smaż 4 minuty. Dodaj przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej