
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
2 szklanki
3 łyżeczki
1 szklanka
2 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus ugotuj w lekko osolonej wodzie bez przykrycia przez 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodaj groszek.
Krok 2
Odsącz, wrzuć do miski, wymieszaj z dwiema łyżkami masła i dopraw.
Krok 3
Ugotowanym kuskusem oprósz krewetki i wrzuć na rozgrzane masło.
Krok 4
Smaż przewracając co chwilę przez 3 minuty.
Krok 5
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj, smaż 4 minuty. Dodaj przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej