
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
2 szklanki
3 łyżeczki
1 szklanka
2 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus ugotuj w lekko osolonej wodzie bez przykrycia przez 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodaj groszek.
Krok 2
Odsącz, wrzuć do miski, wymieszaj z dwiema łyżkami masła i dopraw.
Krok 3
Ugotowanym kuskusem oprósz krewetki i wrzuć na rozgrzane masło.
Krok 4
Smaż przewracając co chwilę przez 3 minuty.
Krok 5
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj, smaż 4 minuty. Dodaj przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej