
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
2 szklanki
3 łyżeczki
1 szklanka
2 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus ugotuj w lekko osolonej wodzie bez przykrycia przez 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodaj groszek.
Krok 2
Odsącz, wrzuć do miski, wymieszaj z dwiema łyżkami masła i dopraw.
Krok 3
Ugotowanym kuskusem oprósz krewetki i wrzuć na rozgrzane masło.
Krok 4
Smaż przewracając co chwilę przez 3 minuty.
Krok 5
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj, smaż 4 minuty. Dodaj przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej