Krewetki z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

2 szklanki

3 łyżeczki

1 szklanka

2 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus ugotuj w lekko osolonej wodzie bez przykrycia przez 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodaj groszek.

Krok 2

Odsącz, wrzuć do miski, wymieszaj z dwiema łyżkami masła i dopraw.

Krok 3

Ugotowanym kuskusem oprósz krewetki i wrzuć na rozgrzane masło.

Krok 4

Smaż przewracając co chwilę przez 3 minuty.

Krok 5

Pomidory pokrój w kostkę i dodaj, smaż 4 minuty. Dodaj przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Jagły
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej