
Składniki
1 kilogram
null
null
null
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
null szczypt
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Krok 2
Przeciśnięte przez prasę purée wymieszaj z żółtkiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Krok 3
Uformuj je w talarki.
Krok 4
Smaż na gorącym oleju obustronnie. Usmażone odstaw.
Krok 5
Pokrojone w kostkę jabłka skrop cytryną.
Krok 6
Zmiksuj majonez z rzeżuchą i przypraw pieprzem i solą.
Krok 7
Na talarki kładź majonez z rzeżuchą przykrywając plastrami ryby dokładając jabłkami i listkami rzeżuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























