Talarki z ziemniaków z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talarki z ziemniaków z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

null szczypt

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj.

Krok 2

Przeciśnięte przez prasę purée wymieszaj z żółtkiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Krok 3

Uformuj je w talarki.

Krok 4

Smaż na gorącym oleju obustronnie. Usmażone odstaw.

Krok 5

Pokrojone w kostkę jabłka skrop cytryną.

Krok 6

Zmiksuj majonez z rzeżuchą i przypraw pieprzem i solą.

Krok 7

Na talarki kładź majonez z rzeżuchą przykrywając plastrami ryby dokładając jabłkami i listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej