
Składniki
1 kilogram
null
null
null
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
null szczypt
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Krok 2
Przeciśnięte przez prasę purée wymieszaj z żółtkiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Krok 3
Uformuj je w talarki.
Krok 4
Smaż na gorącym oleju obustronnie. Usmażone odstaw.
Krok 5
Pokrojone w kostkę jabłka skrop cytryną.
Krok 6
Zmiksuj majonez z rzeżuchą i przypraw pieprzem i solą.
Krok 7
Na talarki kładź majonez z rzeżuchą przykrywając plastrami ryby dokładając jabłkami i listkami rzeżuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej