Talarki z ziemniaków z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talarki z ziemniaków z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

null szczypt

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj.

Krok 2

Przeciśnięte przez prasę purée wymieszaj z żółtkiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Krok 3

Uformuj je w talarki.

Krok 4

Smaż na gorącym oleju obustronnie. Usmażone odstaw.

Krok 5

Pokrojone w kostkę jabłka skrop cytryną.

Krok 6

Zmiksuj majonez z rzeżuchą i przypraw pieprzem i solą.

Krok 7

Na talarki kładź majonez z rzeżuchą przykrywając plastrami ryby dokładając jabłkami i listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej