Talarki z ziemniaków z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talarki z ziemniaków z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

null szczypt

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj.

Krok 2

Przeciśnięte przez prasę purée wymieszaj z żółtkiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Krok 3

Uformuj je w talarki.

Krok 4

Smaż na gorącym oleju obustronnie. Usmażone odstaw.

Krok 5

Pokrojone w kostkę jabłka skrop cytryną.

Krok 6

Zmiksuj majonez z rzeżuchą i przypraw pieprzem i solą.

Krok 7

Na talarki kładź majonez z rzeżuchą przykrywając plastrami ryby dokładając jabłkami i listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej