
Składniki
500 gramów
4 łyżki
150 gramów
null
null
1 sztuka
8 plastrów
500 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz, następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Kapustę odciśnij , dodaj do ziemniaków wraz z mąką i jajkiem. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z przygotowanej masy usmaż placuszki na oleju (po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu).
Krok 4
Do śmietany dodaj sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Placki i łososia przełóż na talerze, podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej