
Składniki
500 gramów
4 łyżki
150 gramów
null
null
1 sztuka
8 plastrów
500 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz, następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Kapustę odciśnij , dodaj do ziemniaków wraz z mąką i jajkiem. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z przygotowanej masy usmaż placuszki na oleju (po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu).
Krok 4
Do śmietany dodaj sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Placki i łososia przełóż na talerze, podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej