Placuszki z kiszonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kiszonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

150 gramów

null

null

1 sztuka

8 plastrów

500 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz, następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Kapustę odciśnij , dodaj do ziemniaków wraz z mąką i jajkiem. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Z przygotowanej masy usmaż placuszki na oleju (po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu).

Krok 4

Do śmietany dodaj sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Placki i łososia przełóż na talerze, podawaj z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej