Placuszki z kiszonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kiszonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

150 gramów

null

null

1 sztuka

8 plastrów

500 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz, następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Kapustę odciśnij , dodaj do ziemniaków wraz z mąką i jajkiem. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Z przygotowanej masy usmaż placuszki na oleju (po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu).

Krok 4

Do śmietany dodaj sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Placki i łososia przełóż na talerze, podawaj z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej