Zupa musztardowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa musztardowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę i pora pokrojonego wczesnej w kostkę i podsmaż. Jak się wszystko zeszkli na złotawy kolor, wrzuć wszystko do garnka.

Krok 2

Pozostałe warzywa pokrój w kosteczkę, dodaj kostkę rosołową Knorr oraz starty czosnek.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. dodając cebule i pora pod koniec gotowania. Wywar z warzywami zmiksuj blenderem.

Krok 4

Następnie dodaj musztardę, dobrze roztrzep i zagotuj. Na koniec zapraw zupę śmietaną. Ugotuj jajka na twardo i wrzuć po jednym na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej