
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę i pora pokrojonego wczesnej w kostkę i podsmaż. Jak się wszystko zeszkli na złotawy kolor, wrzuć wszystko do garnka.
Krok 2
Pozostałe warzywa pokrój w kosteczkę, dodaj kostkę rosołową Knorr oraz starty czosnek.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. dodając cebule i pora pod koniec gotowania. Wywar z warzywami zmiksuj blenderem.
Krok 4
Następnie dodaj musztardę, dobrze roztrzep i zagotuj. Na koniec zapraw zupę śmietaną. Ugotuj jajka na twardo i wrzuć po jednym na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej