Zupa musztardowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę i pora pokrojonego wczesnej w kostkę i podsmaż. Jak się wszystko zeszkli na złotawy kolor, wrzuć wszystko do garnka.

Krok 2

Pozostałe warzywa pokrój w kosteczkę, dodaj kostkę rosołową Knorr oraz starty czosnek.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. dodając cebule i pora pod koniec gotowania. Wywar z warzywami zmiksuj blenderem.

Krok 4

Następnie dodaj musztardę, dobrze roztrzep i zagotuj. Na koniec zapraw zupę śmietaną. Ugotuj jajka na twardo i wrzuć po jednym na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej