Zupa musztardowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa musztardowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę i pora pokrojonego wczesnej w kostkę i podsmaż. Jak się wszystko zeszkli na złotawy kolor, wrzuć wszystko do garnka.

Krok 2

Pozostałe warzywa pokrój w kosteczkę, dodaj kostkę rosołową Knorr oraz starty czosnek.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. dodając cebule i pora pod koniec gotowania. Wywar z warzywami zmiksuj blenderem.

Krok 4

Następnie dodaj musztardę, dobrze roztrzep i zagotuj. Na koniec zapraw zupę śmietaną. Ugotuj jajka na twardo i wrzuć po jednym na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa musztardowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kruche ciasteczka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej