Zupa z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z selera naciowego

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

25 gramów

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę drobno siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle i łyżce oleju. Selera naciowego i paprykę kroimy w paski, dodajemy do cebuli i smażymy przez ok. 10 minut. Dodajemy dwa zmiażdżone ząbki czosnku, zalewamy litrem bulionu (woda + Bulion na włoszczyźnie Knorr). Zupę gotujemy przez ok. pół godziny - do czasu aż warzywa zmiękną. Całość miksujemy blenderem. Na koniec wlewamy śmietankę i doprawiamy solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej