Zupa z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z selera naciowego

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

25 gramów

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę drobno siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle i łyżce oleju. Selera naciowego i paprykę kroimy w paski, dodajemy do cebuli i smażymy przez ok. 10 minut. Dodajemy dwa zmiażdżone ząbki czosnku, zalewamy litrem bulionu (woda + Bulion na włoszczyźnie Knorr). Zupę gotujemy przez ok. pół godziny - do czasu aż warzywa zmiękną. Całość miksujemy blenderem. Na koniec wlewamy śmietankę i doprawiamy solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpańskie gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej