Zupa z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z selera naciowego

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

25 gramów

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę drobno siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle i łyżce oleju. Selera naciowego i paprykę kroimy w paski, dodajemy do cebuli i smażymy przez ok. 10 minut. Dodajemy dwa zmiażdżone ząbki czosnku, zalewamy litrem bulionu (woda + Bulion na włoszczyźnie Knorr). Zupę gotujemy przez ok. pół godziny - do czasu aż warzywa zmiękną. Całość miksujemy blenderem. Na koniec wlewamy śmietankę i doprawiamy solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej