
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
250 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion z kostki rosołowej i 300 ml wody. Wystudź.
Krok 2
Pomidory, ogórka, cebulę, czosnek, kolendrę oraz pokruszone pieczywo i curry przełóż do naczynia i zmiksuj na gładko.
Krok 3
Połącz z wystudzonym bulionem. Zupę dopraw octem, cukrem oraz pieprzem Cayenne i wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Gotową zupę udekoruj jogurtem oraz listkami kolendry.

Dobra rada:
Chłodna zupa taka, jak Gazpacho może być nieco mocniej doprawiona niż gorąca – niska temperatura maskuje przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej