
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
250 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion z kostki rosołowej i 300 ml wody. Wystudź.
Krok 2
Pomidory, ogórka, cebulę, czosnek, kolendrę oraz pokruszone pieczywo i curry przełóż do naczynia i zmiksuj na gładko.
Krok 3
Połącz z wystudzonym bulionem. Zupę dopraw octem, cukrem oraz pieprzem Cayenne i wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Gotową zupę udekoruj jogurtem oraz listkami kolendry.
Dobra rada:
Chłodna zupa taka, jak Gazpacho może być nieco mocniej doprawiona niż gorąca – niska temperatura maskuje przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej