
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
250 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion z kostki rosołowej i 300 ml wody. Wystudź.
Krok 2
Pomidory, ogórka, cebulę, czosnek, kolendrę oraz pokruszone pieczywo i curry przełóż do naczynia i zmiksuj na gładko.
Krok 3
Połącz z wystudzonym bulionem. Zupę dopraw octem, cukrem oraz pieprzem Cayenne i wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Gotową zupę udekoruj jogurtem oraz listkami kolendry.

Dobra rada:
Chłodna zupa taka, jak Gazpacho może być nieco mocniej doprawiona niż gorąca – niska temperatura maskuje przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej