Indyjskie Gazpacho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie Gazpacho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

129 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z kostki rosołowej i 300 ml wody. Wystudź.

Krok 2

Pomidory, ogórka, cebulę, czosnek, kolendrę oraz pokruszone pieczywo i curry przełóż do naczynia i zmiksuj na gładko.

Krok 3

Połącz z wystudzonym bulionem. Zupę dopraw octem, cukrem oraz pieprzem Cayenne i wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Gotową zupę udekoruj jogurtem oraz listkami kolendry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodna zupa taka, jak Gazpacho może być nieco mocniej doprawiona niż gorąca – niska temperatura maskuje przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Tajska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej