Indyjskie Gazpacho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie Gazpacho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

250 gramów

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z kostki rosołowej i 300 ml wody. Wystudź.

Krok 2

Pomidory, ogórka, cebulę, czosnek, kolendrę oraz pokruszone pieczywo i curry przełóż do naczynia i zmiksuj na gładko.

Krok 3

Połącz z wystudzonym bulionem. Zupę dopraw octem, cukrem oraz pieprzem Cayenne i wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Gotową zupę udekoruj jogurtem oraz listkami kolendry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodna zupa taka, jak Gazpacho może być nieco mocniej doprawiona niż gorąca – niska temperatura maskuje przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuściana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie GazpachoIndyjskie Gazpacho

Przygotuj bulion z kostki rosołowej i 300 ml wody. Wystudź.