Indyjskie Gazpacho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie Gazpacho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

127 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z kostki rosołowej i 300 ml wody. Wystudź.

Krok 2

Pomidory, ogórka, cebulę, czosnek, kolendrę oraz pokruszone pieczywo i curry przełóż do naczynia i zmiksuj na gładko.

Krok 3

Połącz z wystudzonym bulionem. Zupę dopraw octem, cukrem oraz pieprzem Cayenne i wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Gotową zupę udekoruj jogurtem oraz listkami kolendry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodna zupa taka, jak Gazpacho może być nieco mocniej doprawiona niż gorąca – niska temperatura maskuje przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej