Zwariowany ostry kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zwariowany ostry kurczak

Autor: Krzysztof Cizio

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 łyżka

800 gramów

1 łyżka

0.5 kilograma

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron .

Krok 2

Pokrój kurczaka w kostkę. Obtocz w mące, soli, fixsie i sosie sojowym a następne usmaż na patelni.

Krok 3

Do kurczaka dodaj pomidory, oliwki i przyprawy. Gotuj chwilę na wolnym ogniu.

Krok 4

Podaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej