Zwariowany ostry kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zwariowany ostry kurczak

Autor: Krzysztof Cizio

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 łyżka

800 gramów

1 łyżka

0.5 kilograma

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron .

Krok 2

Pokrój kurczaka w kostkę. Obtocz w mące, soli, fixsie i sosie sojowym a następne usmaż na patelni.

Krok 3

Do kurczaka dodaj pomidory, oliwki i przyprawy. Gotuj chwilę na wolnym ogniu.

Krok 4

Podaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zwariowany ostry kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej