Karp w jarzynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

250 gramów

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i pokrój w plasterki. Gotuj przez 10 minut z dodatkiem liścia laurowego, pieprzu oraz przyprawy do ryb.

Krok 2

Filety włóż do jarzyn i gotuj do czasu, gdy ryba będzie miękka. W razie potrzeby dopraw.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a pieczarki pokrój w paski. Oba składniki podsmaż na maśle* do momentu, gdy połowa wytworzonego przez grzyby sosu wyparuje.

Krok 4

Śmietanę, żółtka i mąkę lekko ubij, by wytworzył się jednolity sos.

Krok 5

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, na spodzie połóż warzywa, na nich ułóż filety.

Krok 6

Na rybie połóż pieczarki z cebulą i całość zalej sosem.

Krok 7

Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Brokuły w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej