Sałatka z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

0.5 szklanki

null szczypt

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

3 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolki i soczewicę osącz z zalewy i przełóż do miski.

Krok 2

Słonecznik, orzechy włoskie posiekaj, dodaj do fasolek i wymieszaj.

Krok 3

Majonez rozprowadź razem ze śmietaną, dodaj Mini kostki Knorra i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Sos dodaj do sałatki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej