Sałatka z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

0.5 szklanki

null szczypt

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

3 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolki i soczewicę osącz z zalewy i przełóż do miski.

Krok 2

Słonecznik, orzechy włoskie posiekaj, dodaj do fasolek i wymieszaj.

Krok 3

Majonez rozprowadź razem ze śmietaną, dodaj Mini kostki Knorra i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Sos dodaj do sałatki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jabłka smażone w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej