Soczysty schab pieczony po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Soczysty schab pieczony po polsku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

4 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab myjemy, osuszamy.

Krok 2

W miseczce przygotowujemy marynatę. Wsypujemy majeranek, pieprz, przyprawę Knorr, oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodajemy olej i wszystko mieszamy.

Krok 3

Powstałą bejcą nacieramy dobrze całe mięso, owijamy w folię lub wkładamy do zamykanego pojemnika i zostawiamy w lodówce na 2-3 godziny lub najlepiej na całą noc.

Krok 4

Po tym czasie schab wkładamy w rękaw lub torebkę do pieczenia, zawiązujemy i układamy w brytfance. Pieczemy ok 1,5 godziny w temperaturze 200st. Po upieczeniu mięso należy zostawić jeszcze na ok pół godz by „odpoczęło” i by soki przy zbyt szybkim krojeniu od razu nie uciekły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty schab pieczony po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty schab pieczony po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty schab pieczony po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty schab pieczony po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty schab pieczony po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty schab pieczony po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty schab pieczony po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej