
Składniki
1 sztuka
5 dekagramów
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
30 dekagramów
20 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
1 kilogram
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wieprzowe i z dzika pokrój w kostkę, podobnie cebulę. Zmiel wszystko na gładką masę.
Krok 2
Pistacje posiekaj i dodaj do masy. Dolej wino, koniak i dodaj białko oraz oregano. Dokładnie wymieszaj,,
Krok 3
Keksówkę wyłóż plastrami wędzonego boczku, wylej połowę mięsnej masy, na niej rozsmaruj pasztet, wylej pozostałą część masy.
Krok 4
Piecz na parze w nagrzanym do 140 stopni piekarniku przez 90-120 minut. Pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej