
Składniki
1 sztuka
5 dekagramów
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
30 dekagramów
20 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
1 kilogram
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wieprzowe i z dzika pokrój w kostkę, podobnie cebulę. Zmiel wszystko na gładką masę.
Krok 2
Pistacje posiekaj i dodaj do masy. Dolej wino, koniak i dodaj białko oraz oregano. Dokładnie wymieszaj,,
Krok 3
Keksówkę wyłóż plastrami wędzonego boczku, wylej połowę mięsnej masy, na niej rozsmaruj pasztet, wylej pozostałą część masy.
Krok 4
Piecz na parze w nagrzanym do 140 stopni piekarniku przez 90-120 minut. Pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej