Terrina z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Terrina z dzika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 dekagramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

30 dekagramów

20 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

1 kilogram

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wieprzowe i z dzika pokrój w kostkę, podobnie cebulę. Zmiel wszystko na gładką masę.

Krok 2

Pistacje posiekaj i dodaj do masy. Dolej wino, koniak i dodaj białko oraz oregano. Dokładnie wymieszaj,,

Krok 3

Keksówkę wyłóż plastrami wędzonego boczku, wylej połowę mięsnej masy, na niej rozsmaruj pasztet, wylej pozostałą część masy.

Krok 4

Piecz na parze w nagrzanym do 140 stopni piekarniku przez 90-120 minut. Pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sajgonki mięsne
czas przygotowania
36 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej