Terrina z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Terrina z dzika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 dekagramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

30 dekagramów

20 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

1 kilogram

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wieprzowe i z dzika pokrój w kostkę, podobnie cebulę. Zmiel wszystko na gładką masę.

Krok 2

Pistacje posiekaj i dodaj do masy. Dolej wino, koniak i dodaj białko oraz oregano. Dokładnie wymieszaj,,

Krok 3

Keksówkę wyłóż plastrami wędzonego boczku, wylej połowę mięsnej masy, na niej rozsmaruj pasztet, wylej pozostałą część masy.

Krok 4

Piecz na parze w nagrzanym do 140 stopni piekarniku przez 90-120 minut. Pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Terrina z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej