
Składniki
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę odsącz, paprykę pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Tortillę podgrzej w piekarniku lub mikrofalówce.
Krok 3
Na patelni smaż mięso bez żadnych przypraw około 10 minut.
Krok 4
Dolej szklankę wody, wszystko posyp Fixem Kurczak po meksykańsku Knorr i wymieszaj.
Krok 5
Dodaj pół puszki kukurydzy i paprykę mieszaj i duś jeszcze około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 6
Farszem smaruj tortille, posypuj żółtym serem i zwijaj w rulonik.
Krok 7
Zapiekaj około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej