Meksykańskie burito z Fixem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie burito z Fixem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

6 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz, paprykę pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Tortillę podgrzej w piekarniku lub mikrofalówce.

Krok 3

Na patelni smaż mięso bez żadnych przypraw około 10 minut.

Krok 4

Dolej szklankę wody, wszystko posyp Fixem Kurczak po meksykańsku Knorr i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj pół puszki kukurydzy i paprykę mieszaj i duś jeszcze około 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 6

Farszem smaruj tortille, posypuj żółtym serem i zwijaj w rulonik.

Krok 7

Zapiekaj około 10 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej