Meksykańskie burito z Fixem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie burito z Fixem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

6 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz, paprykę pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Tortillę podgrzej w piekarniku lub mikrofalówce.

Krok 3

Na patelni smaż mięso bez żadnych przypraw około 10 minut.

Krok 4

Dolej szklankę wody, wszystko posyp Fixem Kurczak po meksykańsku Knorr i wymieszaj.

Krok 5

Dodaj pół puszki kukurydzy i paprykę mieszaj i duś jeszcze około 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 6

Farszem smaruj tortille, posypuj żółtym serem i zwijaj w rulonik.

Krok 7

Zapiekaj około 10 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie burito z Fixem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej