
Składniki
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę odsącz, paprykę pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Tortillę podgrzej w piekarniku lub mikrofalówce.
Krok 3
Na patelni smaż mięso bez żadnych przypraw około 10 minut.
Krok 4
Dolej szklankę wody, wszystko posyp Fixem Kurczak po meksykańsku Knorr i wymieszaj.
Krok 5
Dodaj pół puszki kukurydzy i paprykę mieszaj i duś jeszcze około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 6
Farszem smaruj tortille, posypuj żółtym serem i zwijaj w rulonik.
Krok 7
Zapiekaj około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej