Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

200 mililitrów

100 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.

Krok 2

Na patelni podsmaż kiełbasę i boczek. Smaż, aż mięso się zarumieni, dodaj cebulę, paprykę i grzyby. Wszystko razem smaż chwilę, dodaj posiekany czosnek i ziemniaki. Smażone produkty na patelni zalej mlekiem, wodą i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne, by smak dania był wyrazisty. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Po tym czasie dodaj kapary i korniszony. Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu startym żółtym serem i całość piecz w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej