Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.

Krok 2

Na patelni podsmaż kiełbasę i boczek. Smaż, aż mięso się zarumieni, dodaj cebulę, paprykę i grzyby. Wszystko razem smaż chwilę, dodaj posiekany czosnek i ziemniaki. Smażone produkty na patelni zalej mlekiem, wodą i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne, by smak dania był wyrazisty. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Po tym czasie dodaj kapary i korniszony. Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu startym żółtym serem i całość piecz w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniakówStrogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.