Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.

Krok 2

Na patelni podsmaż kiełbasę i boczek. Smaż, aż mięso się zarumieni, dodaj cebulę, paprykę i grzyby. Wszystko razem smaż chwilę, dodaj posiekany czosnek i ziemniaki. Smażone produkty na patelni zalej mlekiem, wodą i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne, by smak dania był wyrazisty. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Po tym czasie dodaj kapary i korniszony. Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu startym żółtym serem i całość piecz w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniakówStrogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.