Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.

Krok 2

Na patelni podsmaż kiełbasę i boczek. Smaż, aż mięso się zarumieni, dodaj cebulę, paprykę i grzyby. Wszystko razem smaż chwilę, dodaj posiekany czosnek i ziemniaki. Smażone produkty na patelni zalej mlekiem, wodą i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne, by smak dania był wyrazisty. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Po tym czasie dodaj kapary i korniszony. Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu startym żółtym serem i całość piecz w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej