Omlet z cebulą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cebulą i ziemniakami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek. Cebulę pokroić na piórka, ziemniaki w talarki, podsmażyć.

Krok 2

Gdy ziemniaki i cebula będą miękkie, wymieszać ostrożnie z żołtkami i mlekiem, żeby nie zrobiła się jajecznica. Dodać przyprawy i delikatnie dodać pianę.

Krok 3

Smażyć na wolnym ogniu z obu stron,aż z wierzchu się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej