
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek. Cebulę pokroić na piórka, ziemniaki w talarki, podsmażyć.
Krok 2
Gdy ziemniaki i cebula będą miękkie, wymieszać ostrożnie z żołtkami i mlekiem, żeby nie zrobiła się jajecznica. Dodać przyprawy i delikatnie dodać pianę.
Krok 3
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron,aż z wierzchu się zarumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej