Omlet z cebulą i ziemniakami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

131

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek. Cebulę pokroić na piórka, ziemniaki w talarki, podsmażyć.

Krok 2

Gdy ziemniaki i cebula będą miękkie, wymieszać ostrożnie z żołtkami i mlekiem, żeby nie zrobiła się jajecznica. Dodać przyprawy i delikatnie dodać pianę.

Krok 3

Smażyć na wolnym ogniu z obu stron,aż z wierzchu się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej