Omlet z cebulą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cebulą i ziemniakami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek. Cebulę pokroić na piórka, ziemniaki w talarki, podsmażyć.

Krok 2

Gdy ziemniaki i cebula będą miękkie, wymieszać ostrożnie z żołtkami i mlekiem, żeby nie zrobiła się jajecznica. Dodać przyprawy i delikatnie dodać pianę.

Krok 3

Smażyć na wolnym ogniu z obu stron,aż z wierzchu się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej