Omlet z cebulą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Omlet z cebulą i ziemniakami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek. Cebulę pokroić na piórka, ziemniaki w talarki, podsmażyć.

Krok 2

Gdy ziemniaki i cebula będą miękkie, wymieszać ostrożnie z żołtkami i mlekiem, żeby nie zrobiła się jajecznica. Dodać przyprawy i delikatnie dodać pianę.

Krok 3

Smażyć na wolnym ogniu z obu stron,aż z wierzchu się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cebulą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej