
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
2 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na plasterki, dymkę posiekaj. Jajka roztrzep z Delikatem.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i podsmaż na średnim ogniu, mieszając.
Krok 3
Dodaj dymkę i ser, zalej roztrzepanymi jajkami. Przykryj i smaż kilka minut aż jajka zetną się.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej