Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na plasterki, dymkę posiekaj. Jajka roztrzep z Delikatem.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i podsmaż na średnim ogniu, mieszając.

Krok 3

Dodaj dymkę i ser, zalej roztrzepanymi jajkami. Przykryj i smaż kilka minut aż jajka zetną się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej