
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przełożyć do miski i odstawić na bok.
Krok 2
Paprykę, pieczarki, cebule pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać lyzke oleju, dać pieczarki i cebule i przesmażyć razem.
Krok 3
Jajka wbić do drugiej miski, rozbetlac, dodać tabasco, pieprz, mini kosteczkę czosnkowa, paprykę słodką, przyprawę delikat, make, wymieszać.
Krok 4
Do makaronu dodać pokrojona paprykę, przesmażone pieczarki, wymieszać, wlać jajka. Wymieszać wszystko razem.
Krok 5
Na malej patelni rozgrzać olej, porcjami na omlety wlać ciasto, smażyć aż się każdy zetnie i zrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej