Omlet z makaronu na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z makaronu na ostro

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przełożyć do miski i odstawić na bok.

Krok 2

Paprykę, pieczarki, cebule pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać lyzke oleju, dać pieczarki i cebule i przesmażyć razem.

Krok 3

Jajka wbić do drugiej miski, rozbetlac, dodać tabasco, pieprz, mini kosteczkę czosnkowa, paprykę słodką, przyprawę delikat, make, wymieszać.

Krok 4

Do makaronu dodać pokrojona paprykę, przesmażone pieczarki, wymieszać, wlać jajka. Wymieszać wszystko razem.

Krok 5

Na malej patelni rozgrzać olej, porcjami na omlety wlać ciasto, smażyć aż się każdy zetnie i zrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z makaronu na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej