Omlet po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 szczypty

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój bardzo drobniutko.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i skrop sokiem z cytryny. Cebulę również posiekaj.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i podziel na dwie części. Na rozgrzanym oleju usmaż dwa omlety. Możesz podawać je z sosem sojowym.

Krok 3

Jajka ubij z łyżką wody i przyprawą Knorr.

Krok 4

Dorzuć do jajek kurczaka, pieczarki, cebulę, groszek i zieleninę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej