Omlet po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój bardzo drobniutko.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i skrop sokiem z cytryny. Cebulę również posiekaj.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i podziel na dwie części. Na rozgrzanym oleju usmaż dwa omlety. Możesz podawać je z sosem sojowym.

Krok 3

Jajka ubij z łyżką wody i przyprawą Knorr.

Krok 4

Dorzuć do jajek kurczaka, pieczarki, cebulę, groszek i zieleninę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej