Omlet po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 szczypty

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój bardzo drobniutko.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i skrop sokiem z cytryny. Cebulę również posiekaj.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i podziel na dwie części. Na rozgrzanym oleju usmaż dwa omlety. Możesz podawać je z sosem sojowym.

Krok 3

Jajka ubij z łyżką wody i przyprawą Knorr.

Krok 4

Dorzuć do jajek kurczaka, pieczarki, cebulę, groszek i zieleninę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej