Omlet po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 szczypty

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój bardzo drobniutko.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i skrop sokiem z cytryny. Cebulę również posiekaj.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i podziel na dwie części. Na rozgrzanym oleju usmaż dwa omlety. Możesz podawać je z sosem sojowym.

Krok 3

Jajka ubij z łyżką wody i przyprawą Knorr.

Krok 4

Dorzuć do jajek kurczaka, pieczarki, cebulę, groszek i zieleninę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej