Omlet indyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet indyjski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 plastrów

0.5 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij, dodaj śmietanę i przyprawę Knorr i ponownie wymieszaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, dodaj szynkę i cebulę i podsmaż, po czym wlej masę omletową.

Krok 3

Smaż, aż omlet trochę się zetnie i przewróć na drugą stronę.

Krok 4

Znowu chwilę smaż, po czym przełóż na talerze, polej sosem curry i podawaj z pomidorami.

Krok 5

Szynkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pomidory pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet indyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej