Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić. Obrać ze skorupek i przeciąć na pół. Białka ułożyć na talerzu, a żółtka wrzucić do miski i dokładnie rozgnieść przy pomocy widelca.

Krok 2

Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Chwilę poddusić na oliwie, podlać małą ilością wody i dodać pokruszoną kostkę bulionową (grzybową). Całość dusić około 10 minut. Ostudzić i dodać do rozgniecionych żółtek. Dodać posiekaną rzeżuchę i całość wymieszać. Z powstałej masy uformować 12 kulek i umieścić je w zagłębieniach ugotowanych białek.

Krok 3

Jajka ozdobić listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane z pieczarkami i rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet ziemniaczany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej