
Składniki
1 sztuka
null
null
1 pęczek
null
null
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietki pokrój na kanapeczki o grubości 2 cm.
Krok 2
Tuńczyki odcedź i włóż do miseczki.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, poszatkuj pietruszkę i drobno pokrój cebulę. Dodaj wszystko do tuńczyka.
Krok 4
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Kanapki posmaruj masłem i nałóż farsz z tuńczyka.
Krok 6
Kanapki ułóż na blasze, połóż na nich plasterki żółtego sera. Wierzch kanapek posyp papryką w proszku.
Krok 7
Nagrzej piekarnik do temperatury 160, włóż kanapeczki stopni na 10 minut - do czasu kiedy ser zacznie topnieć.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej