Kanapeczki Bawarskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapeczki Bawarskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 pęczek

null

null

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kanapeczki o grubości 2 cm.  

Krok 2

Tuńczyki odcedź i włóż do miseczki.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę, poszatkuj pietruszkę i drobno pokrój cebulę. Dodaj wszystko do tuńczyka.

Krok 4

Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kanapki posmaruj masłem i nałóż farsz z tuńczyka.

Krok 6

Kanapki ułóż na blasze, połóż na nich plasterki żółtego sera. Wierzch kanapek posyp papryką w proszku.

Krok 7

Nagrzej piekarnik do temperatury 160, włóż kanapeczki stopni na 10 minut - do czasu kiedy ser zacznie topnieć.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej