Kanapeczki Bawarskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapeczki Bawarskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 pęczek

null

null

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kanapeczki o grubości 2 cm.  

Krok 2

Tuńczyki odcedź i włóż do miseczki.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę, poszatkuj pietruszkę i drobno pokrój cebulę. Dodaj wszystko do tuńczyka.

Krok 4

Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kanapki posmaruj masłem i nałóż farsz z tuńczyka.

Krok 6

Kanapki ułóż na blasze, połóż na nich plasterki żółtego sera. Wierzch kanapek posyp papryką w proszku.

Krok 7

Nagrzej piekarnik do temperatury 160, włóż kanapeczki stopni na 10 minut - do czasu kiedy ser zacznie topnieć.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej