
Składniki
1 sztuka
null
null
1 pęczek
null
null
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietki pokrój na kanapeczki o grubości 2 cm.
Krok 2
Tuńczyki odcedź i włóż do miseczki.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, poszatkuj pietruszkę i drobno pokrój cebulę. Dodaj wszystko do tuńczyka.
Krok 4
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Kanapki posmaruj masłem i nałóż farsz z tuńczyka.
Krok 6
Kanapki ułóż na blasze, połóż na nich plasterki żółtego sera. Wierzch kanapek posyp papryką w proszku.
Krok 7
Nagrzej piekarnik do temperatury 160, włóż kanapeczki stopni na 10 minut - do czasu kiedy ser zacznie topnieć.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej