Kanapeczki Bawarskie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

0

0

1 pęczek

0

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kanapeczki o grubości 2 cm.  

Krok 2

Tuńczyki odcedź i włóż do miseczki.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę, poszatkuj pietruszkę i drobno pokrój cebulę. Dodaj wszystko do tuńczyka.

Krok 4

Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kanapki posmaruj masłem i nałóż farsz z tuńczyka.

Krok 6

Kanapki ułóż na blasze, połóż na nich plasterki żółtego sera. Wierzch kanapek posyp papryką w proszku.

Krok 7

Nagrzej piekarnik do temperatury 160, włóż kanapeczki stopni na 10 minut - do czasu kiedy ser zacznie topnieć.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej