Kanapeczki Bawarskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapeczki Bawarskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 pęczek

null

null

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kanapeczki o grubości 2 cm.  

Krok 2

Tuńczyki odcedź i włóż do miseczki.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę, poszatkuj pietruszkę i drobno pokrój cebulę. Dodaj wszystko do tuńczyka.

Krok 4

Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kanapki posmaruj masłem i nałóż farsz z tuńczyka.

Krok 6

Kanapki ułóż na blasze, połóż na nich plasterki żółtego sera. Wierzch kanapek posyp papryką w proszku.

Krok 7

Nagrzej piekarnik do temperatury 160, włóż kanapeczki stopni na 10 minut - do czasu kiedy ser zacznie topnieć.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapeczki Bawarskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej