Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
2.2 litra
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzamy.
Krok 2
Paprykę i pora kroimy w paseczki, ogórka w półplasterki. Imbir drobno siekamy.
Krok 3
Na patelni (woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy najpierw paprykę i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy por, ogórek i imbir i smażymy kolejne 5 minut.
Krok 4
Odsuwamy warzywa na bok patelni i podsmażamy na wolnym miejscu jajko, następnie łączymy je z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Fix Smażony makaron po chińsku mieszamy z zimną wodą i dodajemy do dania. Gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej