Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
2.2 litra
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzamy.
Krok 2
Paprykę i pora kroimy w paseczki, ogórka w półplasterki. Imbir drobno siekamy.
Krok 3
Na patelni (woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy najpierw paprykę i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy por, ogórek i imbir i smażymy kolejne 5 minut.
Krok 4
Odsuwamy warzywa na bok patelni i podsmażamy na wolnym miejscu jajko, następnie łączymy je z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Fix Smażony makaron po chińsku mieszamy z zimną wodą i dodajemy do dania. Gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej