
Składniki
2.2 litra
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzamy.
Krok 2
Paprykę i pora kroimy w paseczki, ogórka w półplasterki. Imbir drobno siekamy.
Krok 3
Na patelni (woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy najpierw paprykę i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy por, ogórek i imbir i smażymy kolejne 5 minut.
Krok 4
Odsuwamy warzywa na bok patelni i podsmażamy na wolnym miejscu jajko, następnie łączymy je z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Fix Smażony makaron po chińsku mieszamy z zimną wodą i dodajemy do dania. Gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej