
Składniki
2.2 litra
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzamy.
Krok 2
Paprykę i pora kroimy w paseczki, ogórka w półplasterki. Imbir drobno siekamy.
Krok 3
Na patelni (woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy najpierw paprykę i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy por, ogórek i imbir i smażymy kolejne 5 minut.
Krok 4
Odsuwamy warzywa na bok patelni i podsmażamy na wolnym miejscu jajko, następnie łączymy je z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Fix Smażony makaron po chińsku mieszamy z zimną wodą i dodajemy do dania. Gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej