Makaron smażony z zielonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron smażony z zielonymi warzywami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.2 litra

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzamy.

Krok 2

Paprykę i pora kroimy w paseczki, ogórka w półplasterki. Imbir drobno siekamy.

Krok 3

Na patelni (woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy najpierw paprykę i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy por, ogórek i imbir i smażymy kolejne 5 minut.

Krok 4

Odsuwamy warzywa na bok patelni i podsmażamy na wolnym miejscu jajko, następnie łączymy je z pozostałymi składnikami.

Krok 5

Fix Smażony makaron po chińsku mieszamy z zimną wodą i dodajemy do dania. Gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej