Makaron smażony z zielonymi warzywami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

2.2 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzamy.

Krok 2

Paprykę i pora kroimy w paseczki, ogórka w półplasterki. Imbir drobno siekamy.

Krok 3

Na patelni (woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy najpierw paprykę i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy por, ogórek i imbir i smażymy kolejne 5 minut.

Krok 4

Odsuwamy warzywa na bok patelni i podsmażamy na wolnym miejscu jajko, następnie łączymy je z pozostałymi składnikami.

Krok 5

Fix Smażony makaron po chińsku mieszamy z zimną wodą i dodajemy do dania. Gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony z zielonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej