Wołowina po chińsku w sosie sojowym - smażona | Przepisy.pl pixel

Wołowina po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
571 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

250 osób wydrukowało

Pobierz pdf

811 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w dwucentymetrowe paski i podsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 2

Oczyść imbir ze skóry i pokrój w cienkie plastry, a następnie w paski. Dodaj do mięsa, po czym duś przez 5 minut.

Krok 3

Dolej 300 mililitrów wody i wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, a następnie wymieszaj i zagotuj. Duś całość pod przykryciem jeszcze przez około 15 minut.

Krok 4

Dopraw sosem sojowym. Podawaj danie z makaronem, udekorowane listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina po chińskuWołowina po chińsku

Zainspiruj się i przyrządź danie obiadowe z wyraźnie wyczuwalną nutą korzennych przypraw –wołowinę po chińsku z dodatkiem imbiru. Sięgnij po dobrej jakości mięso, które należy podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Ewentualnie możesz je poddusić lub zamarynować w ziołach i wstawić do piekarnika. Jego zapach doskonale podkreśli korzeń imbiru. Pokrój go w paski lub zetrzyj na tarce i duś z mięsem przez krótką chwilę. Niezbędny do doprawienia okaże się także wyrazisty sos sojowy oraz słodko-kwaśny sos do potraw chińskich. Danie to apetycznie będzie się prezentować zaserwowane na makaronie. Wykorzystaj np. tagliatelle lub fettuccine, gotując je zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu. Całość podawaj na ciepło, dekorując świeżymi liśćmi ziół, na przykład świeżą kolendrą oraz – w sezonie letnim – także pomidorkami koktajlowymi. Sprawdzą się również pokruszone w moździerzu orzechy. Podstawowy przepis urozmaicaj, sięgając po suszone grzyby chińskie i mieszankę przypraw curry. Sprawdź, jak smakuje wołowina po chińsku.