Wiejskie ciasto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

159 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

400 mililitrów

250 gramów

300 gramów

5 sztuk

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni usmaż mięso mielone i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 2

Gdy mięso będzie rumiane, wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj wszystko 20 minut.

Krok 3

Teraz dodaj marchewkę oraz groszek i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Przełóż wsyzystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Odcedź je, dodaj mleko i margarynę. Zrób klasyczne puree.

Krok 6

Uduszone mięso przykryj równo ciepłym puree ziemniaczanym. Posyp papryką i piecz w temperaturze 180 °C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej