Wiejskie ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie ciasto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

400 mililitrów

250 gramów

300 gramów

5 sztuk

5 łyżek

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni usmaż mięso mielone i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 2

Gdy mięso będzie rumiane, wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj wszystko 20 minut.

Krok 3

Teraz dodaj marchewkę oraz groszek i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Przełóż wsyzystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Odcedź je, dodaj mleko i margarynę. Zrób klasyczne puree.

Krok 6

Uduszone mięso przykryj równo ciepłym puree ziemniaczanym. Posyp papryką i piecz w temperaturze 180 °C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej