Wiejskie ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie ciasto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

400 mililitrów

250 gramów

300 gramów

5 sztuk

5 łyżek

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni usmaż mięso mielone i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 2

Gdy mięso będzie rumiane, wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj wszystko 20 minut.

Krok 3

Teraz dodaj marchewkę oraz groszek i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Przełóż wsyzystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Odcedź je, dodaj mleko i margarynę. Zrób klasyczne puree.

Krok 6

Uduszone mięso przykryj równo ciepłym puree ziemniaczanym. Posyp papryką i piecz w temperaturze 180 °C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej