
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
400 mililitrów
250 gramów
300 gramów
5 sztuk
5 łyżek
1 szczypta
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni usmaż mięso mielone i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 2
Gdy mięso będzie rumiane, wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj wszystko 20 minut.
Krok 3
Teraz dodaj marchewkę oraz groszek i wszystko wymieszaj.
Krok 4
Przełóż wsyzystko do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Odcedź je, dodaj mleko i margarynę. Zrób klasyczne puree.
Krok 6
Uduszone mięso przykryj równo ciepłym puree ziemniaczanym. Posyp papryką i piecz w temperaturze 180 °C przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej