Wiejskie ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie ciasto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

400 mililitrów

250 gramów

300 gramów

5 sztuk

5 łyżek

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni usmaż mięso mielone i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 2

Gdy mięso będzie rumiane, wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj wszystko 20 minut.

Krok 3

Teraz dodaj marchewkę oraz groszek i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Przełóż wsyzystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Odcedź je, dodaj mleko i margarynę. Zrób klasyczne puree.

Krok 6

Uduszone mięso przykryj równo ciepłym puree ziemniaczanym. Posyp papryką i piecz w temperaturze 180 °C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie ciasto   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej