Tunezyjski makaron z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

100 gramów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Rozgrzej na dużej patelni oliwę i smaż kurczaka, aż będzie złocisty.

Krok 3

Pokrój pomidora w kostkę i wymieszaj go z pastą paprykową, np. Harissa, po czym dodaj do kurczaka i smaż przez 2 minuty.

Krok 4

Dodaj na patelni kwaśną śmietanę oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej łyżkę gorącej wody, najlepiej z gotowania makaronu.

Krok 5

Dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 6

Dodaj podsmażone płatki migdałowe, liście mięty i kolendry. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej