Tunezyjski makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tunezyjski makaron z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

132 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

100 gramów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Rozgrzej na dużej patelni oliwę i smaż kurczaka, aż będzie złocisty.

Krok 3

Pokrój pomidora w kostkę i wymieszaj go z pastą paprykową, np. Harissa, po czym dodaj do kurczaka i smaż przez 2 minuty.

Krok 4

Dodaj na patelni kwaśną śmietanę oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej łyżkę gorącej wody, najlepiej z gotowania makaronu.

Krok 5

Dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 6

Dodaj podsmażone płatki migdałowe, liście mięty i kolendry. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej