Tunezyjski makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tunezyjski makaron z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

0.5 pęczka

200 mililitrów

500 gramów

0.5 pęczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Rozgrzej na dużej patelni oliwę i smaż kurczaka, aż będzie złocisty.

Krok 3

Pokrój pomidora w kostkę i wymieszaj go z pastą paprykową, np. Harissa, po czym dodaj do kurczaka i smaż przez 2 minuty.

Krok 4

Dodaj na patelni kwaśną śmietanę oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej łyżkę gorącej wody, najlepiej z gotowania makaronu.

Krok 5

Dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 6

Dodaj podsmażone płatki migdałowe, liście mięty i kolendry. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tunezyjski makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z grzybami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej