
Składniki
15 mililitrów
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
0.5 pęczka
200 mililitrów
500 gramów
0.5 pęczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Rozgrzej na dużej patelni oliwę i smaż kurczaka, aż będzie złocisty.
Krok 3
Pokrój pomidora w kostkę i wymieszaj go z pastą paprykową, np. Harissa, po czym dodaj do kurczaka i smaż przez 2 minuty.
Krok 4
Dodaj na patelni kwaśną śmietanę oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej łyżkę gorącej wody, najlepiej z gotowania makaronu.
Krok 5
Dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 6
Dodaj podsmażone płatki migdałowe, liście mięty i kolendry. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej