Składniki
400 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
100 gramów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Rozgrzej na dużej patelni oliwę i smaż kurczaka, aż będzie złocisty.
Krok 3
Pokrój pomidora w kostkę i wymieszaj go z pastą paprykową, np. Harissa, po czym dodaj do kurczaka i smaż przez 2 minuty.
Krok 4
Dodaj na patelni kwaśną śmietanę oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej łyżkę gorącej wody, najlepiej z gotowania makaronu.
Krok 5
Dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 6
Dodaj podsmażone płatki migdałowe, liście mięty i kolendry. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej