Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
150 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy wg. wskazań na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Krok 2
Na oliwie podsmażamy mięso z drobno posiekanym czosnkiem, startymi na grubych oczkach pieczarkami (około 15 minut - od czasu do czasu mieszając).
Krok 3
Następnie do mięsa dodajemy paprykę, zioła prowansalskie, pomidory i sos Toscana. Gotujemy około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Sos mięsny mieszamy z makaronem i przekładamy do natłuszczonego odrobiną oliwy naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy startym serem.
Krok 5
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej