Toskańska zapiekanka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska zapiekanka makaronowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

5

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy wg. wskazań na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

Krok 2

Na oliwie podsmażamy mięso z drobno posiekanym czosnkiem, startymi na grubych oczkach pieczarkami (około 15 minut - od czasu do czasu mieszając).

Krok 3

Następnie do mięsa dodajemy paprykę, zioła prowansalskie, pomidory i sos Toscana. Gotujemy około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Sos mięsny mieszamy z makaronem i przekładamy do natłuszczonego odrobiną oliwy naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy startym serem.

Krok 5

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zapiekanka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej