Sałatka Viva Italia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Viva Italia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

20 mililitrów

10 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Starannie umyj liście szpinaku, osusz je i usuń ogonki.

Krok 2

Umyj awokado i mango. Przekrój je wzdłuż, usuń pestki i obierz ze skórki, po czym pokrój w plastry.

Krok 3

Skrop pokrojone awokado sokiem z cytryny.

Krok 4

Przyrumień orzeszki pinii na patelni bez tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, dodając dodatkowo dwie łyżki sosu sojowego.

Krok 6

Wymieszaj sos ze składnikami sałatki i całość posyp orzeszkami pinii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Stek z kalafiora - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej