
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
20 mililitrów
10 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Starannie umyj liście szpinaku, osusz je i usuń ogonki.
Krok 2
Umyj awokado i mango. Przekrój je wzdłuż, usuń pestki i obierz ze skórki, po czym pokrój w plastry.
Krok 3
Skrop pokrojone awokado sokiem z cytryny.
Krok 4
Przyrumień orzeszki pinii na patelni bez tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, dodając dodatkowo dwie łyżki sosu sojowego.
Krok 6
Wymieszaj sos ze składnikami sałatki i całość posyp orzeszkami pinii.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej