
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
20 mililitrów
10 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Starannie umyj liście szpinaku, osusz je i usuń ogonki.
Krok 2
Umyj awokado i mango. Przekrój je wzdłuż, usuń pestki i obierz ze skórki, po czym pokrój w plastry.
Krok 3
Skrop pokrojone awokado sokiem z cytryny.
Krok 4
Przyrumień orzeszki pinii na patelni bez tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, dodając dodatkowo dwie łyżki sosu sojowego.
Krok 6
Wymieszaj sos ze składnikami sałatki i całość posyp orzeszkami pinii.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej