Sałatka Viva Italia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Viva Italia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

20 mililitrów

10 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Starannie umyj liście szpinaku, osusz je i usuń ogonki.

Krok 2

Umyj awokado i mango. Przekrój je wzdłuż, usuń pestki i obierz ze skórki, po czym pokrój w plastry.

Krok 3

Skrop pokrojone awokado sokiem z cytryny.

Krok 4

Przyrumień orzeszki pinii na patelni bez tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, dodając dodatkowo dwie łyżki sosu sojowego.

Krok 6

Wymieszaj sos ze składnikami sałatki i całość posyp orzeszkami pinii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Viva Italia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z halloumi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej