
Składniki
1 szczypta
7 łyżek
4 plastry
1 szczypta
1 szczypta
1.5 kilograma
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj marynatą zmieszaną z 5 łyżkami oleju. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 2
Mięso podsmaż na pozostałym oleju. Oprósz solą i pieprzem, majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 3
Mięso przełóż do brytfanny i piecz 80 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 4
Po upływie 20 minut pieczenia, mięso przykryj plastrami boczku i piecz dalej, co jakiś czas skrapiając mięso wodą.
Krok 5
Upieczone mięso zawiń w folię aluminiową i zostaw do ostygnięcia. Szynkę pokrój w plastry i podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























