
Składniki
1 szczypta
7 łyżek
4 plastry
1 szczypta
1 szczypta
1.5 kilograma
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj marynatą zmieszaną z 5 łyżkami oleju. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 2
Mięso podsmaż na pozostałym oleju. Oprósz solą i pieprzem, majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 3
Mięso przełóż do brytfanny i piecz 80 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 4
Po upływie 20 minut pieczenia, mięso przykryj plastrami boczku i piecz dalej, co jakiś czas skrapiając mięso wodą.
Krok 5
Upieczone mięso zawiń w folię aluminiową i zostaw do ostygnięcia. Szynkę pokrój w plastry i podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej