
Składniki
200 gramów
2 sztuki
50 mililitrów
1
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.

Krok 2
Białą część dymki pokrój w kostkę, szczypior w paski, a czosnek posiekaj.

Krok 3
W woku lub na patelni podsmaż na oleju sezamowym dymkę i czosnek.

Krok 4
Po chwili smażenia dodaj makaron oraz cały sezam.

Krok 5
Następnie przesuń składniki na bok i wbij jajka. Zamieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę. Przed podaniem posyp dymką i skrop sokiem z limonki.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażony makaron w sezamie
Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.