Smażony makaron w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony makaron w sezamie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.

Smażony makaron w sezamie  - Krok 1

Krok 2

Białą część dymki pokrój w kostkę, szczypior w paski, a czosnek posiekaj.

Smażony makaron w sezamie  - Krok 2

Krok 3

W woku lub na patelni podsmaż na oleju sezamowym dymkę i czosnek.

Smażony makaron w sezamie  - Krok 3

Krok 4

Po chwili smażenia dodaj makaron oraz cały sezam.

Smażony makaron w sezamie  - Krok 4

Krok 5

Następnie przesuń składniki na bok i wbij jajka. Zamieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.

Smażony makaron w sezamie  - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę. Przed podaniem posyp dymką i skrop sokiem z limonki.

Smażony makaron w sezamie  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony makaron w sezamie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony makaron w sezamie Smażony makaron w sezamie

Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.