Omlet biszkoptowy z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy z twarogiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

200 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg przetrzyj przez sito i wymieszaj z mlekiem.

Krok 2

Żółtko utrzyj z cukrem i mieszaj z twarogiem. Dodaj cukier wanilinowy i ucieraj aż powstanie jednolita masa.

Krok 3

Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj potem żółtka i przesianą mąkę i wymieszaj delikatnie.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnie wlewamy masę jajeczną i ogrzej na średnim ogniu. Gdy spód omletu będzie zarumieniony przewróć.

Krok 5

Gdy będzie dobrze ścięty ściągamy i wkładamy twaróg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej