Omlet biszkoptowy z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy z twarogiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

200 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg przetrzyj przez sito i wymieszaj z mlekiem.

Krok 2

Żółtko utrzyj z cukrem i mieszaj z twarogiem. Dodaj cukier wanilinowy i ucieraj aż powstanie jednolita masa.

Krok 3

Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj potem żółtka i przesianą mąkę i wymieszaj delikatnie.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnie wlewamy masę jajeczną i ogrzej na średnim ogniu. Gdy spód omletu będzie zarumieniony przewróć.

Krok 5

Gdy będzie dobrze ścięty ściągamy i wkładamy twaróg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej