Omlet biszkoptowy z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy z twarogiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

200 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg przetrzyj przez sito i wymieszaj z mlekiem.

Krok 2

Żółtko utrzyj z cukrem i mieszaj z twarogiem. Dodaj cukier wanilinowy i ucieraj aż powstanie jednolita masa.

Krok 3

Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj potem żółtka i przesianą mąkę i wymieszaj delikatnie.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnie wlewamy masę jajeczną i ogrzej na średnim ogniu. Gdy spód omletu będzie zarumieniony przewróć.

Krok 5

Gdy będzie dobrze ścięty ściągamy i wkładamy twaróg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierogi z mięsem mielonym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej