
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
6 sztuk
3 łyżki
1 łyżka
200 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg przetrzyj przez sito i wymieszaj z mlekiem.
Krok 2
Żółtko utrzyj z cukrem i mieszaj z twarogiem. Dodaj cukier wanilinowy i ucieraj aż powstanie jednolita masa.
Krok 3
Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj potem żółtka i przesianą mąkę i wymieszaj delikatnie.
Krok 4
Na rozgrzaną patelnie wlewamy masę jajeczną i ogrzej na średnim ogniu. Gdy spód omletu będzie zarumieniony przewróć.
Krok 5
Gdy będzie dobrze ścięty ściągamy i wkładamy twaróg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej