Omlet biszkoptowy z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Omlet biszkoptowy z twarogiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

200 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg przetrzyj przez sito i wymieszaj z mlekiem.

Krok 2

Żółtko utrzyj z cukrem i mieszaj z twarogiem. Dodaj cukier wanilinowy i ucieraj aż powstanie jednolita masa.

Krok 3

Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj potem żółtka i przesianą mąkę i wymieszaj delikatnie.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnie wlewamy masę jajeczną i ogrzej na średnim ogniu. Gdy spód omletu będzie zarumieniony przewróć.

Krok 5

Gdy będzie dobrze ścięty ściągamy i wkładamy twaróg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Nicejska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej