Sałatka z grzybami i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzybami i fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.  

Krok 2

Pokrój paprykę, pomidory i cebule w grubszą kostkę. Kolendrę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Połącz przygotowane składniki z fasolą, ketchupem oraz pozostałą oliwą.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Polej nim sałatkę, dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grzybami i fasoląSałatka z grzybami i fasolą

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.