Sałatka z grzybami i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzybami i fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.  

Krok 2

Pokrój paprykę, pomidory i cebule w grubszą kostkę. Kolendrę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Połącz przygotowane składniki z fasolą, ketchupem oraz pozostałą oliwą.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Polej nim sałatkę, dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grzybami i fasoląSałatka z grzybami i fasolą

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.