Sałatka z grzybami i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzybami i fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.  

Krok 2

Pokrój paprykę, pomidory i cebule w grubszą kostkę. Kolendrę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Połącz przygotowane składniki z fasolą, ketchupem oraz pozostałą oliwą.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Polej nim sałatkę, dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grzybami i fasoląSałatka z grzybami i fasolą

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.