Sałatka z grzybami i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzybami i fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.  

Krok 2

Pokrój paprykę, pomidory i cebule w grubszą kostkę. Kolendrę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Połącz przygotowane składniki z fasolą, ketchupem oraz pozostałą oliwą.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Polej nim sałatkę, dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzybami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miso
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grzybami i fasoląSałatka z grzybami i fasolą

Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.