Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
400 gramów
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, seler i marchewkę zmiksuj. W dużym garnku smaż na oliwie warzywa, na średnim ogniu, przez 5 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 2
Dodaj pastę curry i smaż przez minutę. Wrzuć soczewicę i pomidory, dolej 550 ml wody. Dopraw solą i pieprzem i zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15 minut, aż soczewica zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe i kostkę czosnkową i wymieszaj. Nalej do misek lub głębokich talerzy i przybierz jogurtem naturalnym i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej