
Składniki
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, seler i marchewkę zmiksuj. W dużym garnku smaż na oliwie warzywa, na średnim ogniu, przez 5 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 2
Dodaj pastę curry i smaż przez minutę. Wrzuć soczewicę i pomidory, dolej 550 ml wody. Dopraw solą i pieprzem i zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15 minut, aż soczewica zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe i kostkę czosnkową i wymieszaj. Nalej do misek lub głębokich talerzy i przybierz jogurtem naturalnym i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej