Pikantna zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa z soczewicy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, seler i marchewkę zmiksuj. W dużym garnku smaż na oliwie warzywa, na średnim ogniu, przez 5 minut. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Dodaj pastę curry i smaż przez minutę. Wrzuć soczewicę i pomidory, dolej 550 ml wody. Dopraw solą i pieprzem i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15 minut, aż soczewica zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe i kostkę czosnkową i wymieszaj. Nalej do misek lub głębokich talerzy i przybierz jogurtem naturalnym i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej