Pikantna zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa z soczewicy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, seler i marchewkę zmiksuj. W dużym garnku smaż na oliwie warzywa, na średnim ogniu, przez 5 minut. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Dodaj pastę curry i smaż przez minutę. Wrzuć soczewicę i pomidory, dolej 550 ml wody. Dopraw solą i pieprzem i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15 minut, aż soczewica zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe i kostkę czosnkową i wymieszaj. Nalej do misek lub głębokich talerzy i przybierz jogurtem naturalnym i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej