Pikantna zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa z soczewicy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

400 gramów

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, seler i marchewkę zmiksuj. W dużym garnku smaż na oliwie warzywa, na średnim ogniu, przez 5 minut. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Dodaj pastę curry i smaż przez minutę. Wrzuć soczewicę i pomidory, dolej 550 ml wody. Dopraw solą i pieprzem i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15 minut, aż soczewica zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe i kostkę czosnkową i wymieszaj. Nalej do misek lub głębokich talerzy i przybierz jogurtem naturalnym i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej