Pikantna zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa z soczewicy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

400 gramów

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, seler i marchewkę zmiksuj. W dużym garnku smaż na oliwie warzywa, na średnim ogniu, przez 5 minut. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Dodaj pastę curry i smaż przez minutę. Wrzuć soczewicę i pomidory, dolej 550 ml wody. Dopraw solą i pieprzem i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15 minut, aż soczewica zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe i kostkę czosnkową i wymieszaj. Nalej do misek lub głębokich talerzy i przybierz jogurtem naturalnym i kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybkie curry warzywne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej