Wiosenne ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
904 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

287 osób wydrukowało

Pobierz pdf

552 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

25 dekagramów

1 szklanka

2 sztuki

0.5 łyżki

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgotuj połówki ziemniaków w mundurkach w litrze wrzątku z kostkami Rosołu z kury Knorr.

Wiosenne ziemniaki - Krok 1

Krok 2

Posyp ziemniaki pieprzem oraz papryką i ułóż na wysmarowanej dużą ilością oliwy blasze.

Wiosenne ziemniaki - Krok 2

Krok 3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz ziemniaki przez 20 minut (przewróć je w trakcie pieczenia).

Wiosenne ziemniaki - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj ser biały z jogurtem, dodaj drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypior i koperek. Posól do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Wiosenne ziemniaki - Krok 4

Krok 5

Każdą upieczoną połówkę ziemniaka posmaruj masłem, a następnie nałóż ser.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenne ziemniakiWiosenne ziemniaki

Podgotuj połówki ziemniaków w mundurkach w litrze wrzątku z kostkami Rosołu z kury Knorr.