Wiosenne ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

790 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

441 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

25 dekagramów

1 szklanka

2 sztuki

0.5 łyżki

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgotuj połówki ziemniaków w mundurkach w litrze wrzątku z kostkami Rosołu z kury Knorr.

Wiosenne ziemniaki - Krok 1

Krok 2

Posyp ziemniaki pieprzem oraz papryką i ułóż na wysmarowanej dużą ilością oliwy blasze.

Wiosenne ziemniaki - Krok 2

Krok 3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz ziemniaki przez 20 minut (przewróć je w trakcie pieczenia).

Wiosenne ziemniaki - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj ser biały z jogurtem, dodaj drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypior i koperek. Posól do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Wiosenne ziemniaki - Krok 4

Krok 5

Każdą upieczoną połówkę ziemniaka posmaruj masłem, a następnie nałóż ser.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzybowy barszcz
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej