
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
100 mililitrów
1 sztuka
12 plastrów
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść cukinię oraz bakłażana, pokrój w plastry. Paprykę pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut, po tym czasie posól. Podsmaż je na patelni.
Krok 3
Sałatę pokrój na kawałki.
Krok 4
Formę wyłóż folią, na spodzie ułóż plastry cukinii, następnie połowę bakłażana i sałaty, powtórz warstwy. Przykryj folią, dociśnij i odłóż na godzinę.
Krok 5
Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem ze szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
Terinnę wyjmij z formy, schłodzoną podawaj z twarożkiem, szynką i pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej