Terrina warzywna II

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

100 gramów

12 plastrów

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść cukinię oraz bakłażana, pokrój w plastry. Paprykę pokrój na ćwiartki.

Krok 1

Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut, po tym czasie posól. Podsmaż je na patelni.

Krok 1

Sałatę pokrój na kawałki.

Krok 1

Formę wyłóż folią, na spodzie ułóż plastry cukinii, następnie połowę bakłażana i sałaty, powtórz warstwy. Przykryj folią, dociśnij i odłóż na godzinę.

Krok 1

Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem ze szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem.

Krok 1

Terinnę wyjmij z formy, schłodzoną podawaj z twarożkiem, szynką i pesto.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej