Terrina warzywna II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Terrina warzywna II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

12 plastrów

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść cukinię oraz bakłażana, pokrój w plastry. Paprykę pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut, po tym czasie posól. Podsmaż je na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój na kawałki.

Krok 4

Formę wyłóż folią, na spodzie ułóż plastry cukinii, następnie połowę bakłażana i sałaty, powtórz warstwy. Przykryj folią, dociśnij i odłóż na godzinę.

Krok 5

Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem ze szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem.

Krok 6

Terinnę wyjmij z formy, schłodzoną podawaj z twarożkiem, szynką i pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej