Terrina warzywna II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Terrina warzywna II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

12 plastrów

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść cukinię oraz bakłażana, pokrój w plastry. Paprykę pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut, po tym czasie posól. Podsmaż je na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój na kawałki.

Krok 4

Formę wyłóż folią, na spodzie ułóż plastry cukinii, następnie połowę bakłażana i sałaty, powtórz warstwy. Przykryj folią, dociśnij i odłóż na godzinę.

Krok 5

Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem ze szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem.

Krok 6

Terinnę wyjmij z formy, schłodzoną podawaj z twarożkiem, szynką i pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Terrina warzywna II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba po grecku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej