Kalafiorowa z młodych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafiorowa z młodych warzyw

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz. Kalafiora pokrój na niewielkie kawałki, marchewkę i pietruszkę na plasterki, ziemniaki w kostkę, fasolkę na 3 -centymetrowe kawałki.

Krok 3

W tym czasie wymieszaj w garnuszku śmietanę z mąką. Dodaj trochę wrzącego wywaru, wymieszaj, a następnie całość wlej do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wyłącz ogień i dodaj kostkę z natką pietruszki.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej litrem wrzącej wody i dodaj Delikat. Gotuj 20 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej