Kalafiorowa z młodych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafiorowa z młodych warzyw

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz. Kalafiora pokrój na niewielkie kawałki, marchewkę i pietruszkę na plasterki, ziemniaki w kostkę, fasolkę na 3 -centymetrowe kawałki.

Krok 3

W tym czasie wymieszaj w garnuszku śmietanę z mąką. Dodaj trochę wrzącego wywaru, wymieszaj, a następnie całość wlej do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wyłącz ogień i dodaj kostkę z natką pietruszki.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej litrem wrzącej wody i dodaj Delikat. Gotuj 20 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej