Kalafiorowa z młodych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafiorowa z młodych warzyw

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz. Kalafiora pokrój na niewielkie kawałki, marchewkę i pietruszkę na plasterki, ziemniaki w kostkę, fasolkę na 3 -centymetrowe kawałki.

Krok 3

W tym czasie wymieszaj w garnuszku śmietanę z mąką. Dodaj trochę wrzącego wywaru, wymieszaj, a następnie całość wlej do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wyłącz ogień i dodaj kostkę z natką pietruszki.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej litrem wrzącej wody i dodaj Delikat. Gotuj 20 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej