Kalafiorowa z młodych warzyw

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz. Kalafiora pokrój na niewielkie kawałki, marchewkę i pietruszkę na plasterki, ziemniaki w kostkę, fasolkę na 3 -centymetrowe kawałki.

Krok 3

W tym czasie wymieszaj w garnuszku śmietanę z mąką. Dodaj trochę wrzącego wywaru, wymieszaj, a następnie całość wlej do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wyłącz ogień i dodaj kostkę z natką pietruszki.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej litrem wrzącej wody i dodaj Delikat. Gotuj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej