Słodko-ostra zupa z bananów i curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-ostra zupa z bananów i curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 opakowania

1 litr

4 sztuki

0.5 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany pokrój na plasterki, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Teraz dodaj banany i zasyp je curry. Chwileczkę podsmaż, a następnie wlej bulion oraz śmietanę.

Krok 5

Chwilę pogotuj i zmiksuj. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krok 2

Na garnka wlej olej. Podsmaż cebulę.

Krok 4

Dodaj do zupy Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Dodaj chili i wymieszaj. Posyp świeżym posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-ostra zupa z bananów i curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kanapka z jajkiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej