
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kroimy w paseczki, marchewkę ścieramy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy, zostawiając trochę wody. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, mieszamy, zagotowujemy.
Krok 2
Cebulę siekamy smażymy na masle i dodajemy do kapusty. Zaciagamy śmietana i dodajemy koperek posiekany.
Krok 3
Polędwiczkę kroimy w plastry posypujemy przyprawą do mięsa knorr i smażymy z obu stron na maśle. Układamy ja na kapuście w śmietanie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej