
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kroimy w paseczki, marchewkę ścieramy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy, zostawiając trochę wody. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, mieszamy, zagotowujemy.
Krok 2
Cebulę siekamy smażymy na masle i dodajemy do kapusty. Zaciagamy śmietana i dodajemy koperek posiekany.
Krok 3
Polędwiczkę kroimy w plastry posypujemy przyprawą do mięsa knorr i smażymy z obu stron na maśle. Układamy ja na kapuście w śmietanie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































