Polędwiczka na kapuście w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka na kapuście w śmietanie

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kroimy w paseczki, marchewkę ścieramy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy, zostawiając trochę wody. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, mieszamy, zagotowujemy.

Krok 2

Cebulę siekamy smażymy na masle i dodajemy do kapusty. Zaciagamy śmietana i dodajemy koperek posiekany.

Krok 3

Polędwiczkę kroimy w plastry posypujemy przyprawą do mięsa knorr i smażymy z obu stron na maśle. Układamy ja na kapuście w śmietanie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej