Polędwiczka na kapuście w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka na kapuście w śmietanie

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kroimy w paseczki, marchewkę ścieramy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy, zostawiając trochę wody. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, mieszamy, zagotowujemy.

Krok 2

Cebulę siekamy smażymy na masle i dodajemy do kapusty. Zaciagamy śmietana i dodajemy koperek posiekany.

Krok 3

Polędwiczkę kroimy w plastry posypujemy przyprawą do mięsa knorr i smażymy z obu stron na maśle. Układamy ja na kapuście w śmietanie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej