Befsztyk z polędwicy z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z polędwicy z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien na plastry.

Krok 2

Plastry lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.

Krok 3

Cebule posiekaj. Na patelni rozgrzej smalec, wrzuć cebulę i podsmaż.

Krok 4

Na innej patelni rozgrzej masło*, włóż mięso i smaż około 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Na każdy plaster mięsa nałóż cebulę i podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej