
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
600 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwice umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien na plastry.
Krok 2
Plastry lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.
Krok 3
Cebule posiekaj. Na patelni rozgrzej smalec, wrzuć cebulę i podsmaż.
Krok 4
Na innej patelni rozgrzej masło*, włóż mięso i smaż około 5 minut z każdej strony.
Krok 5
Na każdy plaster mięsa nałóż cebulę i podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej