Befsztyk z polędwicy z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z polędwicy z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien na plastry.

Krok 2

Plastry lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.

Krok 3

Cebule posiekaj. Na patelni rozgrzej smalec, wrzuć cebulę i podsmaż.

Krok 4

Na innej patelni rozgrzej masło*, włóż mięso i smaż około 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Na każdy plaster mięsa nałóż cebulę i podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej