Befsztyk z polędwicy z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Befsztyk z polędwicy z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien na plastry.

Krok 2

Plastry lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.

Krok 3

Cebule posiekaj. Na patelni rozgrzej smalec, wrzuć cebulę i podsmaż.

Krok 4

Na innej patelni rozgrzej masło*, włóż mięso i smaż około 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Na każdy plaster mięsa nałóż cebulę i podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z polędwicy z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej