Krewetki w czerwonym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w czerwonym curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
156 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone krewetki obsmaż szybko na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Dodaj pastę curry, koncentrat i wymieszaj.

Krok 3

Całość zalej mleczkiem kokosowym, włóż liść cytrynowy, pokrojoną kolendrę i zagotuj.

Krok 4

Do sosu włóż krewetki i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Krewetki nałóż do miseczek i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej