Krewetki w czerwonym curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

137 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

40 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone krewetki obsmaż szybko na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Dodaj pastę curry, koncentrat i wymieszaj.

Krok 3

Całość zalej mleczkiem kokosowym, włóż liść cytrynowy, pokrojoną kolendrę i zagotuj.

Krok 4

Do sosu włóż krewetki i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Krewetki nałóż do miseczek i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej