Krewetki w czerwonym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w czerwonym curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

143 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone krewetki obsmaż szybko na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Dodaj pastę curry, koncentrat i wymieszaj.

Krok 3

Całość zalej mleczkiem kokosowym, włóż liść cytrynowy, pokrojoną kolendrę i zagotuj.

Krok 4

Do sosu włóż krewetki i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Krewetki nałóż do miseczek i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w czerwonym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej