
Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
40 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone krewetki obsmaż szybko na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni.
Krok 2
Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Dodaj pastę curry, koncentrat i wymieszaj.
Krok 3
Całość zalej mleczkiem kokosowym, włóż liść cytrynowy, pokrojoną kolendrę i zagotuj.
Krok 4
Do sosu włóż krewetki i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Krewetki nałóż do miseczek i posyp pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























