Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym - po chińsku | Przepisy.pl pixel

Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, groszek cukrowy i paprykę pokrój w paski. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, cebulki odcedź i przekrój na pół.

Krok 2

Fix Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i szklanką wody, następnie zagotuj.

Krok 3

Na patelni mocno rozgrzej olej i smaż szybko najpierw mięso, następnie dodaj warzywa: groszek cukrowy, paprykę i brokuł. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej na patelnię wcześniej przygotowany sos, dodaj cebulki i orzeszki. Całość zagotuj i natychmiast podawaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej