Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

74 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

50 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, groszek cukrowy i paprykę pokrój w paski. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, cebulki odcedź i przekrój na pół.

Krok 2

Fix Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i szklanką wody, następnie zagotuj.

Krok 3

Na patelni mocno rozgrzej olej i smaż szybko najpierw mięso, następnie dodaj warzywa: groszek cukrowy, paprykę i brokuł. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej na patelnię wcześniej przygotowany sos, dodaj cebulki i orzeszki. Całość zagotuj i natychmiast podawaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej