Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

73 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

50 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, groszek cukrowy i paprykę pokrój w paski. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, cebulki odcedź i przekrój na pół.

Krok 2

Fix Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i szklanką wody, następnie zagotuj.

Krok 3

Na patelni mocno rozgrzej olej i smaż szybko najpierw mięso, następnie dodaj warzywa: groszek cukrowy, paprykę i brokuł. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej na patelnię wcześniej przygotowany sos, dodaj cebulki i orzeszki. Całość zagotuj i natychmiast podawaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej