Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym
łatwe
138 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szklanka
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
100 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, groszek cukrowy i paprykę pokrój w paski. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, cebulki odcedź i przekrój na pół.
Krok 2
Fix Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i szklanką wody, następnie zagotuj.
Krok 3
Na patelni mocno rozgrzej olej i smaż szybko najpierw mięso, następnie dodaj warzywa: groszek cukrowy, paprykę i brokuł. Całość smaż kilka minut.
Krok 4
Wlej na patelnię wcześniej przygotowany sos, dodaj cebulki i orzeszki. Całość zagotuj i natychmiast podawaj np. z makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej