Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym - po chińsku | Przepisy.pl pixel

Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, groszek cukrowy i paprykę pokrój w paski. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, cebulki odcedź i przekrój na pół.

Krok 2

Fix Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i szklanką wody, następnie zagotuj.

Krok 3

Na patelni mocno rozgrzej olej i smaż szybko najpierw mięso, następnie dodaj warzywa: groszek cukrowy, paprykę i brokuł. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej na patelnię wcześniej przygotowany sos, dodaj cebulki i orzeszki. Całość zagotuj i natychmiast podawaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej