Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

50 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, groszek cukrowy i paprykę pokrój w paski. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, cebulki odcedź i przekrój na pół.

Krok 2

Fix Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i szklanką wody, następnie zagotuj.

Krok 3

Na patelni mocno rozgrzej olej i smaż szybko najpierw mięso, następnie dodaj warzywa: groszek cukrowy, paprykę i brokuł. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Wlej na patelnię wcześniej przygotowany sos, dodaj cebulki i orzeszki. Całość zagotuj i natychmiast podawaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina smażona w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej