
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.

Krok 2
Dodaj kmin i paprykę.

Krok 3
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa.

Krok 4
Wyrób dokładnie masę mięsną. Następnie uformuj w dłoniach podłużne kebaby.

Krok 5
Uformowana kebaby ułóż delikatnie w woreczku dołączonym do opakowania Knorr, następnie ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj z chlebkiem pita lub ryżem i powstałym sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej