Szybkie kebaby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie kebaby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.

Szybkie kebaby - Krok 1

Krok 2

Dodaj kmin i paprykę.

Szybkie kebaby - Krok 2

Krok 3

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa.

Szybkie kebaby - Krok 3

Krok 4

Wyrób dokładnie masę mięsną. Następnie uformuj w dłoniach podłużne kebaby.

Szybkie kebaby - Krok 4

Krok 5

Uformowana kebaby ułóż delikatnie w woreczku dołączonym do opakowania Knorr, następnie ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj z chlebkiem pita lub ryżem i powstałym sosem.

Szybkie kebaby - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie kebabySzybkie kebaby

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.