Szybkie kebaby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie kebaby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.

Szybkie kebaby - Krok 1

Krok 2

Dodaj kmin i paprykę.

Szybkie kebaby - Krok 2

Krok 3

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa.

Szybkie kebaby - Krok 3

Krok 4

Wyrób dokładnie masę mięsną. Następnie uformuj w dłoniach podłużne kebaby.

Szybkie kebaby - Krok 4

Krok 5

Uformowana kebaby ułóż delikatnie w woreczku dołączonym do opakowania Knorr, następnie ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj z chlebkiem pita lub ryżem i powstałym sosem.

Szybkie kebaby - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie kebabySzybkie kebaby

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.