Szybkie kebaby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie kebaby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.

Szybkie kebaby - Krok 1

Krok 2

Dodaj kmin i paprykę.

Szybkie kebaby - Krok 2

Krok 3

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa.

Szybkie kebaby - Krok 3

Krok 4

Wyrób dokładnie masę mięsną. Następnie uformuj w dłoniach podłużne kebaby.

Szybkie kebaby - Krok 4

Krok 5

Uformowana kebaby ułóż delikatnie w woreczku dołączonym do opakowania Knorr, następnie ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj z chlebkiem pita lub ryżem i powstałym sosem.

Szybkie kebaby - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie kebabySzybkie kebaby

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.