
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.

Krok 2
Dodaj kmin i paprykę.

Krok 3
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa.

Krok 4
Wyrób dokładnie masę mięsną. Następnie uformuj w dłoniach podłużne kebaby.

Krok 5
Uformowana kebaby ułóż delikatnie w woreczku dołączonym do opakowania Knorr, następnie ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj z chlebkiem pita lub ryżem i powstałym sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej