Szybkie kebaby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie kebaby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.

Szybkie kebaby - Krok 1

Krok 2

Dodaj kmin i paprykę.

Szybkie kebaby - Krok 2

Krok 3

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa.

Szybkie kebaby - Krok 3

Krok 4

Wyrób dokładnie masę mięsną. Następnie uformuj w dłoniach podłużne kebaby.

Szybkie kebaby - Krok 4

Krok 5

Uformowana kebaby ułóż delikatnie w woreczku dołączonym do opakowania Knorr, następnie ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj z chlebkiem pita lub ryżem i powstałym sosem.

Szybkie kebaby - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie kebaby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie kebabySzybkie kebaby

Mięso wraz z cebulą i czosnkiem zmiel w maszynce do mielenia.