
Składniki
0.5 opakowania
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
2 łyżki
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.

Krok 2
Margarynę roztop i posmaruj każdy prostokąt ciasta.

Krok 3
Na jednej połowie prostokąta ułóż ser i pół figi.

Krok 4
Każdą figę polej odrobiną miodu i przykryj ciastem. Brzegi dokładnie sklej w trójkąty.

Krok 5
Przełóż otrzymane kopertki na blachę do pieczenie wyłożoną pergaminem.

Krok 6
Posmaruj ciastka roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Figi z serem w cieście filo
Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.