
Składniki
0.5 opakowania
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
2 łyżki
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.

Krok 2
Margarynę roztop i posmaruj każdy prostokąt ciasta.

Krok 3
Na jednej połowie prostokąta ułóż ser i pół figi.

Krok 4
Każdą figę polej odrobiną miodu i przykryj ciastem. Brzegi dokładnie sklej w trójkąty.

Krok 5
Przełóż otrzymane kopertki na blachę do pieczenie wyłożoną pergaminem.

Krok 6
Posmaruj ciastka roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Figi z serem w cieście filo
Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.