Ciasto filo z figami i serem - z twarogiem na słodko | Przepisy.pl pixel

Figi z serem w cieście filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

2 łyżki

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.

Figi z serem w cieście filo - Krok 1

Krok 2

Margarynę roztop i posmaruj każdy prostokąt ciasta.

Figi z serem w cieście filo - Krok 2

Krok 3

Na jednej połowie prostokąta ułóż ser i pół figi.

Figi z serem w cieście filo - Krok 3

Krok 4

Każdą figę polej odrobiną miodu i przykryj ciastem. Brzegi dokładnie sklej w trójkąty.

Figi z serem w cieście filo - Krok 4

Krok 5

Przełóż otrzymane kopertki na blachę do pieczenie wyłożoną pergaminem.

Figi z serem w cieście filo - Krok 5

Krok 6

Posmaruj ciastka roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Figi z serem w cieście filo - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Figi z serem w cieście filoFigi z serem w cieście filo

Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.