Składniki
0.5 opakowania
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
2 łyżki
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.
Krok 2
Margarynę roztop i posmaruj każdy prostokąt ciasta.
Krok 3
Na jednej połowie prostokąta ułóż ser i pół figi.
Krok 4
Każdą figę polej odrobiną miodu i przykryj ciastem. Brzegi dokładnie sklej w trójkąty.
Krok 5
Przełóż otrzymane kopertki na blachę do pieczenie wyłożoną pergaminem.
Krok 6
Posmaruj ciastka roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej