Ciasto filo z figami i serem - z twarogiem na słodko | Przepisy.pl pixel

Figi z serem w cieście filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

2 łyżki

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.

Figi z serem w cieście filo - Krok 1

Krok 2

Margarynę roztop i posmaruj każdy prostokąt ciasta.

Figi z serem w cieście filo - Krok 2

Krok 3

Na jednej połowie prostokąta ułóż ser i pół figi.

Figi z serem w cieście filo - Krok 3

Krok 4

Każdą figę polej odrobiną miodu i przykryj ciastem. Brzegi dokładnie sklej w trójkąty.

Figi z serem w cieście filo - Krok 4

Krok 5

Przełóż otrzymane kopertki na blachę do pieczenie wyłożoną pergaminem.

Figi z serem w cieście filo - Krok 5

Krok 6

Posmaruj ciastka roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Figi z serem w cieście filo - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Figi z serem w cieście filo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Figi z serem w cieście filoFigi z serem w cieście filo

Ciasto filo pokrój w większe prostokąty.