Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

0.2 łyżeczki

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.

Krok 3

Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.

Krok 4

Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.

Krok 5

Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.

Krok 6

Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki z łososiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej