Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

100 gramów

8 sztuk

3 łyżki

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.

Krok 3

Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.

Krok 4

Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.

Krok 5

Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.

Krok 6

Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej