
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
0.2 łyżeczki
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.
Krok 2
Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.
Krok 3
Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.
Krok 4
Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.
Krok 5
Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.
Krok 6
Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej