
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
0.2 łyżeczki
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.
Krok 2
Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.
Krok 3
Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.
Krok 4
Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.
Krok 5
Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.
Krok 6
Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej