Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

100 gramów

8 sztuk

3 łyżki

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.

Krok 3

Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.

Krok 4

Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.

Krok 5

Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.

Krok 6

Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
197 osób ogląda przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej