Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

0.2 łyżeczki

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z cytryn. Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Zmieszaj jogurt z wanilią i miodem.

Krok 3

Żelatynę namocz zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim żelatynę.

Krok 4

Do żelatyny włóż parę łyżek jogurtu, potem mocno wymieszaj. Odstaw krem w chłodne miejsce.

Krok 5

Ubij śmietanę na sztywną pianę, udekoruj nią krem.

Krok 6

Wypłucz dwie okrągłe formy zimną wodą, a następnie napełnij je kremem. Wygładź i odstaw w chłodne miejsce, aż krem nabierze stałej konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieniec jogurtowy z kisielem gruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej