Placki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

8 łyżek

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 opakowanie

50 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiel w maszynce. Dodaj jajka, bułkę tartą, odsączoną kukurydzę oraz natkę pietruszki. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do twarogu. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Formuj niewielkie placuszki i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej