Placki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

8 łyżek

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 opakowanie

50 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiel w maszynce. Dodaj jajka, bułkę tartą, odsączoną kukurydzę oraz natkę pietruszki. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do twarogu. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Formuj niewielkie placuszki i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bulion rybny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej