Placki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

8 łyżek

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 opakowanie

50 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiel w maszynce. Dodaj jajka, bułkę tartą, odsączoną kukurydzę oraz natkę pietruszki. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do twarogu. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Formuj niewielkie placuszki i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej