
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
8 łyżek
1 szczypta
4 sztuki
10 dekagramów
1 łyżka
1 opakowanie
50 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg zmiel w maszynce. Dodaj jajka, bułkę tartą, odsączoną kukurydzę oraz natkę pietruszki. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do twarogu. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Formuj niewielkie placuszki i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej