Kura w sosie anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 plastry

10 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj, podziel na porcje, zalej gorącą wodą i podgotuj.

Krok 2

Następnie dodaj włoszczyznę i gotuj do miękkości.

Krok 3

Szalotki obierz, przekrój na połowy i podsmaż na gorącym maśle.

Krok 4

Anchois posiekaj i utrzyj.

Krok 5

2 szklanki rosołu, szalotkę, anchois, listek laurowy i mąkę rozmieszaj z małą ilością zimnego rosołu.

Krok 6

Całość zagotuj i przetrzyj przez sito. Sosem polej porcje ugotowanej kury.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura w sosie anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura w sosie anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura w sosie anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura w sosie anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura w sosie anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura w sosie anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura w sosie anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej