![Kura w sosie anchois](ng-assets/img/zaslepka_kp.jpg)
Składniki
1 sztuka
null
3 plastry
10 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę umyj, podziel na porcje, zalej gorącą wodą i podgotuj.
Krok 2
Następnie dodaj włoszczyznę i gotuj do miękkości.
Krok 3
Szalotki obierz, przekrój na połowy i podsmaż na gorącym maśle.
Krok 4
Anchois posiekaj i utrzyj.
Krok 5
2 szklanki rosołu, szalotkę, anchois, listek laurowy i mąkę rozmieszaj z małą ilością zimnego rosołu.
Krok 6
Całość zagotuj i przetrzyj przez sito. Sosem polej porcje ugotowanej kury.
Przepisy w Waszym wykonaniu
![](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/100x0/steki-wolowe-z-poledwicy-z-pieczonymi-warzywami.jpg)
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej