Kraby z chili i trawą cytrynową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kraby z chili i trawą cytrynową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

4 pęczki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kraby oczyść, chili pokrój na kawałki, a trawę cytrynową, cebulę, czosnek oraz dymkę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili i trawę cytrynową. Smaż przez kilka minut, a następnie wlej sos rybny, sok z cytryny i wodę. Doprowadź do wrzenia, po czym włóż kraby, szczelnie przykryj i gotuj 15 minut.

Krok 3

Kraby wyciągnij i przełóż na półmisek, a dymkę wrzuć na patelnię i duś, aż płyn zmniejszy objętość do 1/4 szklanki.

Krok 4

Kraby posyp kiełkami i oraz dymką i podawaj z sokiem z limonki oraz sosem rybnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej