Krewetki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krewetki z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

null

null

null

2 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

null

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożone krewetki zanurz na chwilę we wrzątku i poczekaj aż się rozmrożą. Przypraw i skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki. 

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchew i pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

W głębokim garnku rozgrzej oliwę, usmaż na niej warzywa i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś 3 minuty, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4

Dodaj bulion Knorr, poczekaj do czasu kiedy 0,3 odparuje. 

Krok 5

Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia, wyłóż połowę warzyw, na nich krewetki. Przykryj pozostałą częścią warzyw wymieszaną ze startym parmezanem. Piecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej