Krewetki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

null

null

null

2 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

null

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożone krewetki zanurz na chwilę we wrzątku i poczekaj aż się rozmrożą. Przypraw i skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki. 

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchew i pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

W głębokim garnku rozgrzej oliwę, usmaż na niej warzywa i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś 3 minuty, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4

Dodaj bulion Knorr, poczekaj do czasu kiedy 0,3 odparuje. 

Krok 5

Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia, wyłóż połowę warzyw, na nich krewetki. Przykryj pozostałą częścią warzyw wymieszaną ze startym parmezanem. Piecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej