Krewetki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

null

200 gramów

null

null

50 gramów

1 opakowanie

null

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożone krewetki zanurz na chwilę we wrzątku i poczekaj aż się rozmrożą. Przypraw i skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki. 

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchew i pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

W głębokim garnku rozgrzej oliwę, usmaż na niej warzywa i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś 3 minuty, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4

Dodaj bulion Knorr, poczekaj do czasu kiedy 0,3 odparuje. 

Krok 5

Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia, wyłóż połowę warzyw, na nich krewetki. Przykryj pozostałą częścią warzyw wymieszaną ze startym parmezanem. Piecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej