
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
450
8 łyżek
1
1 opakowanie
null
600 gramów
40 sztuk
1 szczypta
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście winogron sparz krótko we wrzącej wodzie, osusz. Ryż ugotuj z 250 ml wody. Pomidory odcedź i pokrój drobno.
Krok 2
Mięso wymieszaj z ryżem, dodaj Fix Knorr, połowę pomidorów, szczyptę cynamonu, posiekaną natkę, miętę, pieprz oraz sok z cytryny.
Krok 3
Na desce rozłóż liście winogron (błyszczącą stroną ku dołowi), na każdym ułóż farsz, zwijaj foremne gołąbki. Gotowe roladki ułóż na wyścielonym liśćmi winogronowymi dnie garnka - gołąbki powinny być ułożone możliwie ściśle.
Krok 4
Całość polej oliwą z oliwek, dodaj resztę pomidorów wraz z sosem. Kostkę Knorr rozpuść w szklance wody i dolej do gołąbków. Wierzch przykryj wierzch kolejną warstwą liści i całość lekko dociśnij (np. talerzykiem). Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej